Cabaretpoel

Zaterdag 10 september ging het nieuwe theaterseizoen van start in Lexke Theatercafé, Theater De Borgh in Budel.

Na eerdere succesvolle edities mocht de Cabaretpoel wederom aantreden met vier aanstormende talenten in de cabaretwereld.

Tim Kroezen mocht het spits afbijten. Dit jaar won hij de jury– en publieksprijs Comedy Talent Award 2022. Hij nam de bezoekers mee in verschillende anekdotes over diverse momenten in zijn jeugd. Alle problemen van de moderne jeugd kwamen voorbij en hij vertelde daar beeldend over.
 
Na Tim was Evelien Louwers aan de beurt.
Evelien begon met een bruisende performance met absurde en soms clowneske beelden. Ze houdt van metaforen. Volgens haar is het leven een accordeon. Er zit muziek in maar je moet er wel zelf aan trekken. Zij vertelde over de keuzestress die ze heeft gehad over belangrijke keuzes in het leven en een aantal daarvan kwamen aan de orde. Tegenwoordig trekt ze wat vaker haar mond open om haar twijfels over het bestaan te delen.
 
Het volgende talent was Maaike Dirkje Hop
Maaike was tot 2 jaar geleden nog nooit buiten Europa geweest. Daar kwam verandering in toen ze werd uitgenodigd voor een bruiloft in Cuba. Wel of niet gaan, dat was haar dilemma. Uiteindelijk ging ze toch, maar juist toen kwam corona. Ze moest gelijk weer naar huis, grote problemen, de wereld op zijn kop. Uiteindelijk was ze na 5 dagen weer thuis. Midweekje Cuba. Moraal van dit verhaal: als je ergens geen zin in hebt, doe het dan niet!


Daarna vertelde ze via een liedje hoe je moet leven. Alles aan haar straalt uit dat ze precies weet waar ze mee bezig is op het podium.’ In 2022 was ze de runner up bij Comedy Talent Award en won ze de publieksprijs van Cabaretfestival Griffioen de Stoep.
 
Het was aan Luuk Ransijn om  de avond af te sluiten.
Luuk ontwikkelde een eigen stijl van zelfgeschreven liedjes en conferences waarbij hij zichzelf begeleidt op piano. Zijn verhaal ging over identiteit en maatschappelijk engagement. Over hoe je jezelf in de weg kan zitten bij het nastreven van je eigen geluk en idealen.
Hij vertelde op een luchtige manier over een reeks aan onhandige situaties waarin hij regelmatig verzeild raakt.
 
Al met al was het een zeer afwisselende avond. Het publiek reageerde positief en kon met een goed gevoel naar huis.
 
 
 

image image
image image
image

Nieuwsgierig?
Neem contact met ons op!